Geslaagde editie 60+ beurs

Zaterdag 7 oktober was de 21e editie van de 60+beurs. Dit jaar was het atrium van wijkcentrum De Symfonie omgetoverd in een sfeervolle beursvloer. Om 10.00 uur gaf wethouder Marcelle Hendrickx na een korte introductie door vrijwilligersvoorzitter Jef Willems het startsein voor de beurs. Zo’n veertig organisaties, verenigingen, bedrijven en stichtingen presenteerden hun waar aan ruim 800 bezoekers. Die kwamen uit heel Tilburg; van De Blaak tot Armhoef en van Broekhoven tot Loven. En soms kwamen ze zelfs buiten de stadsgrenzen: uit Goirle, Berkel-Enschot, Breda, Loon op Zand.

 

Mooi variatie aan deelnemers

 

Het thema van de beurs dit jaar – sociaal en actief ouder worden – kreeg onder meer gestalte in oefeningen die petanque vereniging Tilburg en Rugby All Stars in het kader van het KOM-programma van gemeente Tilburg verzorgden. Handboogvereniging de Meierijers was aanwezig, José Appels verzorgde twee lezingen over nalatenschap, de gemeente was aanwezig met een stand over de bewustwordingscampagne Vandaag voor Later, er waren maaltijdenservices, klussendiensten, ouderenmagazine De Draad was er, er was een vertegenwoordiging van Molukse, Surinaamse en Caribische seniorenverenigingen, de dementieconsulenten en de Alzheimerstichting Midden-Brabant, VrijwilligersTilburg, De Rooi Pannen, partycentrum de Brabander, Sabeh tours. Kortom, een bont gezelschap dat zich goed op de bezoekersstroom had voorbereid. Bij iedere stand lag wel iets voor in de goodie bag: van pennen tot blocnotes, van snoepjes tot chocolaatjes.

 

Veel meer dan een goed gevulde goodie bag

 

Toch was de opbrengst voor veel bezoekers veel meer dan alleen een goedgevulde tas. Er waren heel veel contacten en gesprekken, met én tussen mensen. Soms wist een bezoeker het juiste ‘loket’ voor zijn vraag te vinden, of kreeg zij direct antwoord op haar hulpvraag. En de opbrengst voor de deelnemers? Veel inzichten. In waar ouderen zelf behoefte aan hebben. In wat ouderen nog missen in hun buurt. En wat ze nog meer nodig hebben om gezond en gelukkig oud te worden of te blijven in hun omgeving. Standhouders dank voor jullie aanwezigheid, werkgroep vrijwilligers dank voor jullie inzet, wijkcentrum De Symfonie dank voor jullie gastvrijheid en wethouder Hendrickx, dank voor uw presentie. Tot volgend jaar.

 

Bron: Contour de Twern