Nieuws

In de gemeente Tilburg zijn er allerlei activiteiten die u kunnen helpen om gezond en gelukkig oud te worden. Op deze pagina leest u het laatste nieuws hierover.

Kookt u mee met De Onvergetelijke Kookclub?

13 februari 2024

Alzheimer Nederland verzorgt in Tilburg twee keer per maand een kooksessie voor mensen met dementie en hun partner of andere naaste. Onder begeleiding van een kok en enkele vrijwilligers kookt, serveert en eet u een heerlijke maaltijd.

Diagnose Dementie in het Alzheimer Cafe 

5 februari 2024

Op dinsdag 12 maart is er weer een nieuwe editie van het Alzheimer Café. Dit keer staat in het thema van ‘Diagnose Dementie’. Neuroloog Dr. Roks gaat in gesprek over wat voor onderzoek er nodig is om de diagnose Dementie vast kunnen stellen of juist uit te kunnen sluiten.

De SPEELS methode bij dementie

28 januari 2024

Op 9 januari stond het Alzheimer Café in het teken van “Zeg JA tegen dementie. Zorg voor meer (zorg) plezier door echt contact. Freya Flach en Hanneke van de Pol waren te gast om hun SPEELS methode te bespreken. Een positieve methode om om te gaan met dementie.

Digicafé

20 december 2023

Kunt wel wat hulp gebruiken met uw laptop/tablet/e-reader of smartphone? Lukt het niet om een programma of app te installeren? Kom dan naar het Digicafé!

Zeg JA bij dementie

12 december 2023

Graag heten wij u van harte welkom in ons Alzheimer Café op dinsdag 9 januari 2024 in restaurant “De Refter” van Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen aan de Burg. Brokxlaan 1407 te Tilburg. Het thema is ‘Zeg JA bij dementie’. De aanvang is om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. We sluiten om uiterlijk 22.00 uur. De Geheugenwinkel is geopend van 19.30 tot 20.00 uur en in de pauze.

Mantelzorgers van ouderen met een migratieachtergrond

6 december 2023

Op de Dag van de Mantelzorger op 10 november waren er diverse acties om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Zo was er ook speciaal aandacht voor mantelzorgers van ouderen met een migratieachtergrond.